9 martie 2018 – COMUNICAT DE PRESĂ – În școlile de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne peste 2.900 de elevi au depus jurământul militar.

COMUNICAT DE PRESĂ

 Nr. 58 din 9 martie 2018

 

2.902 de elevi ai școlilor de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne, au depus astăzi Jurământul militar

Vineri, 9 martie a.c., în școlile de agenți de poliție și subofițeri ale Ministerului Afacerilor Interne peste 2.900 de elevi au depus jurământul militar.

Dintre aceștia, 1.588 sunt de la arma poliție, 700 de la jandarmi, 333 de la pompieri și 281 de la poliția de frontieră. Aceștia au susținut examenul de admitere în luna ianuarie a acestui an și vor absolvi la finalul lui 2018.

”Odată cu depunerea acestui jurământ trebuie să fiți pe deplin conștienți că dumneavoastră veți fi în slujba societății și nu invers. Așadar, statutul pe care îl veți dobândi vă oferă în special obligații – față de oameni, față de comunitate și față de țară. Am convingerea că fiecare a făcut această opțiune în cunoștință de cauză!

Eu vă recomand să nu vă opriți aici! Mergeți mai departe, pregătiți-vă intens și demonstrați că oricând puteți face mai mult pentru voi și pentru țară!”  a transmis, printr-un mesaj, ministrul afacerilor interne Carmen Daniela Dan.

La ceremonii au fost prezenți reprezentanți din Aparatul Central al MAI precum și din Inspectoratele generale ale fiecărei arme (Poliție, Poliție de Frontieră, Pompieri și Jandarmi).

Menționăm că, în acest an, conform strategiei MAI de reducere a deficitului de personal, vor intra în sistem două promoții ale școlilor de agenți de poliție și subofițeri (peste 5.000 de agenți și subofițeri), promoția Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” (aproximativ 600 de ofițeri), precum și aproximativ 1.800 de angajați din sursă externă.

Chiar în primele zile ale acestei luni au început probele sportive pentru candidații înscriși la concursurile pentru ocuparea posturilor cu încadrare din sursă externă la Poliția Română.

Menționăm că, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne există 6 instituții de învățământ care pregătesc agenți de poliție și subofițeri (         Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina;      Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca; Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea; Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani;           Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni și Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti).

DIRECȚIA INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Directia Informare si Relatii Publice
Centrul de Presa al M.A.I.


Telefon: 021/264.86.17
E-mail: 
comunicare@mai.gov.ro