BULETIN INFORMATIV 03.07.2020

BULETIN INFORMATIV 03.07.2020

Astăzi, 3 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

 • 9 persoane se află în carantină instituționalizată.
 • 514 persoane sunt izolate la domiciliu.
 • În județul Buzău au fost confirmate 627 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 320 persoane fiind declarate vindecate și externate.
 • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 14 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (6 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 25 și 85 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, la Spitalul Județean de Urgență Buzău, la Institutul ”Matei Balș” din București.
 • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 • Au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19:

– o femeie în vârstă de 89 de ani, internat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cu mai multe comorbidități: insuficiență cardiacă, demență, glaucom, insuficiență venoasă cronică.

– o femeie în vârstă de 62 de ani, internată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Sfânta Parascheva” din Iași, cu alte comorbidități: ciroză hepatică cronică cu virus C.

 

 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 545 persoane aflate în izolare la domiciliu. Nu au fost depistate persoane care să nu fi respectat restricțiile de izolare. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 17 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19, iar 5 fiind la Legea 55/2020. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.400 de lei.
 • Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au continuat să acționeze atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrului de carantină, precum și de verificare a persoanelor pentru care s-a dispus măsura de izolare la domiciliu. În urma activităților desfășurate nu au fost constatate abateri.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului