BULETIN INFORMATIV 07.07.2020

BULETIN INFORMATIV 07.07.2020

Astăzi, 7 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 651 (unul dintre pacienții testați și confirmați în alt județ, care s-a regăsit în buletinul informativ de luni, 6 iulie, a fost atribuit județului în care a fost diagnosticat);
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 441;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 21;
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 26 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 9.200 de lei.
  • Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului județ.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului