BULETIN INFORMATIV 1.07.2020

BULETIN INFORMATIV 1.07.2020

Astăzi, 1 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 14 persoane se află în carantină instituționalizată.
  • 475 persoane sunt izolate la domiciliu.
  • În județul Buzău au fost confirmate 583 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 315 persoane fiind declarate vindecate și externate.
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 18 noi cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus (2 pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
  • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 19 și 80 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 613 persoane aflate în izolare la domiciliu. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, dintre care 12 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 14 sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 5.300 de lei.
  • Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au continuat să acționeze atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronaviruslui. Pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului