BULETIN INFORMATIV 10 IUNIE 2020

BULETIN INFORMATIV 10 IUNIE 2020

Astăzi, 10 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 35 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1561 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 233 cazuri de infectare cu Coronavirus, 134 persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Începând de astăzi, au fost reluate testările pentru Coronavirus în laboratorul Direcției de Sănătate Publică Buzău. În cursul zilei de ieri, la sediul DSP au ajuns kituri de PCR pentru 2.000 de teste, ce vor permite prelucrarea de probe prelevate de la persoanele simptomatice sau de la alte categorii de persoane prevăzute în algoritmul de testare al Institutului Național de Sănătate Publică.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1394 de persoane. A fost depistată că nu respectă condițiile de izolare o persoană, care a fost sancționată contravențional, valoarea amenzii fiind de 1.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 24 sancțiuni, dintre care 1 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 23 la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 14.450 de lei.
  • Jandarmii buzoieni au continuat, în ultimele 24 de ore, desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. De asemenea, au fost desfășurate activități pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu atât independent, cât și în cooperare cu IPJ Buzău, nefiind constatate abateri de la această măsură.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului