BULETIN INFORMATIV 13.07.2020

BULETIN INFORMATIV 13.07.2020

Astăzi, 13 iulie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 824;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 530;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 24;

 

  • Sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Buzău, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, polițiști locali, alături de reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, continuă să desfășoare ample acțiuni vizând menținerea ordinii și siguranței publice, verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin legislația în vigoare și conformitatea cu normele de protecție individuală și de distanțare fizică. Principalul obiectiv al acțiunilor desfășurate este respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea socială în toate zonele aglomerate, astfel că agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase și cluburi în aer liber au fost controlați cu prioritate. Verificările

vizează și mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor

cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

  • În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” , în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au aplicat 37 de sancțiuni contravenționale, dintre care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 28 de sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de11.200 de lei.
  • Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică pe raza întregului județ.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului