BULETIN INFORMATIV 13 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 13 MAI 2020

Astăzi, 13 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 249 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 238 de persoane sunt izolate la domiciliu.
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 281 polițiști, peste 100 jandarmi, 115 polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zonele carantinate de pe raza județului Buzău, au acționat 96 de jandarmi, 34 de polițiști, 15 polițiști locali și 58 de militari, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei. De asemenea, 52 de jandarmi atât din cadrul I.J.J Buzău, cât și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină instituționalizată, misiuni în sprijinul organelor epidemiologice, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 124 persoane. Dintre acestea, trei persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 500 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului