BULETIN INFORMATIV 15 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 15 APRILIE 2020

Astăzi, 15 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 519 de persoane se află în carantină;
  • 367 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 14.

 

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 361 de polițiști, 123 de jandarmi, 141 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.

Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare au continuat și în ultimele 24 de ore. 123 de jandarmi s-au asigurat că buzoienii au înțeles pericolul la care se expun și respectă măsurile impuse de starea de urgență. În urma activităților desfășurate, au fost legitimate 50 de persoane care erau prezente în spațiul public, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 52.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare. De asemenea, jandarmii au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 457 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu, în valoare de 5.000 de lei, iar persoana în cauză a fost introdusă în carantină. Au mai fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 500.000 de lei.

 

***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului