BULETIN INFORMATIV 17 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 17 APRILIE 2020

Astăzi, 17 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 498 de persoane se află în carantină;
  • 202 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 14.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 310 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 137 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.

  • Peste 100 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea convoaielor/transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină și pentru verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice. În urma activităților desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni, în valoarea totală de 12.100 lei.
  • Având în vedere prevederile Ordonanțelor Militare, structurile și subunitățile IPJ Buzău au efectuat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 928 de persoane. Dintre acestea, 148 au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, au fost aplicate 225 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 589.000 de lei.
  • Polițiștii și jandarmii buzoieni vor fi la datorie pentru protecția dumneavoastră și de sărbători. Echipajele responsabile cu menținerea liniștii și ordinii publice vor acționa în zona lăcașelor de cult, dar și în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde și vor acționa pentru siguranța și sănătatea dumneavoastră. Respectați regulile de distanțare socială, este neapărat necesar ca interesul comunității sa primeze interesului personal. De asemenea, în zilele următoare, efectivele de jandarmi vor fi suplimentate, echipajele urmând a fi dispuse în toate zonele de interes operativ, astfel încât să se realizeze atât o prezență activă în teren, cât și intervenția cu operativitate la potențialele evenimente semnalate.
  • În cursul zilei de astăzi, jandarmii buzoieni au preluat de la Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei candele și pahare cu prescuri, care au fost distribuite în camerele din centrele de carantină, prin intermediul personalului administrativ, odată cu distribuirea mesei de prânz. Cu aceeași ocazie, copiii aflați în centrele de carantină au primit câte un cadou din partea jandarmilor.

 

***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului