BULETIN INFORMATIV 18 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 18 MAI 2020

Astăzi, 18 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 211 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 355 de persoane sunt izolate la domiciliu;

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zonele carantinate din județul Buzău au fost angrenați 95 de jandarmi, 31 de polițiști, 11 polițiști locali, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei. În conformitate cu Ordinul Comandantului Acțiunii nr. 76343/17.05.2020, începând cu data de 17.05.2020, ora 24.00, s-a ridicat măsura de carantină a zonei din cartierul Poștă din municipiul Buzău, misiunea forțelor de ordine încetând de la momentul respectiv. De asemenea, jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești acționează permanent pe raza județului atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în centrele de carantină instituționalizată, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, 255 de polițiști din cadrul IPJ Buzău și 23 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice. Obiectivul oamenilor legii este siguranță cetățeanului. În contextul trecerii la starea de alertă polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli. Mulţumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului