BULETIN INFORMATIV 19 IUNIE 2020

BULETIN INFORMATIV 19 IUNIE 2020

Astăzi, 19 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 29 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1118 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 369 cazuri de infectare cu Coronavirus, 170 persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 567 de persoane. Au fost depistate că nu respectă restricțiile de izolare 7 persoane care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de 13.000 de lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 29 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 pentru nerespectarea condițiilor privind izolarea, 10 sancțiuni la Legea 55/2020 și alte 14 de sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 18.800 de lei.

 

  • Jandarmii buzoieni, alături de colegi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au continuat să acționeze atât independent, cât și în sistem integrat, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost verificate persoanele cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului