BULETIN INFORMATIV 19 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 19 MAI 2020

Astăzi, 19 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 188 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 411 persoane sunt izolate la domiciliu.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • În ultimele 24 de ore, 74 de jandarmi, 23 de polițiști, 4 polițiști locali au fost angrenați pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată Râmnicelu, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei. De asemenea, jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești acționează permanent pe raza județului atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, 267 de polițiști din cadrul IPJ Buzău și 138 polițiști locali au desfășurat misiuni specifice și au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 155 de persoane. Nu au fost identificate persoane care nu respectă interdicțiile privind deplasarea/liberă circulație.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului