BULETIN INFORMATIV 2 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 2 APRILIE 2020

Astăzi, 2 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 271 de persoane se află în carantină;
 • 3743 de persoane sunt izolate la domiciliu;
 • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 12;
 • număr de persoane vindecate: 5.

La nivelul județului Buzău, au fost confirmate până la această dată 12 cazuri de infectare cu noul Coronavirus. Dintre acestea, 5 s-au vindecat, au fost externate din spital și se află într-o perioadă de izolare de 14 zile, în care starea lor de sănătate este monitorizată de către medicul de familie. Imediat după confirmare, toți pacienții au fost transferați către Institutul „Matei Balș” și Spitalul ”Victor Babeș” din București, unde au primit tratamentul corespunzător.

Vârsta persoanelor din județul Buzău testate pozitiv este cuprinsă între 17 și 73 de ani și facem mențiunea că toate acestea se aflau în carantină sau în izolare.

După confirmarea unui caz de infectare cu noul Coronavirus, specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică au declanșat anchete epidemiologice și au identificat contacții direcți. Aceștia au fost izolați la domiciliu sau au rămas în carantină timp de 14 zile. Conform algoritmului stabilit de către Institutul Național de Sănătate Publică, prioritizarea testării în ordine descrescătoare a importanței este:

 • Persoane simptomatice cu istoric de călătorie internaţională;
 • Contacţi apropiaţi simptomatici ai cazurilor confirmate;
 • Personal medico-sanitar simptomatic;
 • Cazuri de pneumonie fără altă etiologie, din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele;
 • Cazuri de SARI fără altă etiologie, din toate categoriile de vârstă şi din toate spitalele;
 • Persoane instituţionalizate simptomatice;
 • Pacienţi înainte de procedura de transplant (asimptomatici) şi donatorii de celule stem hematopoietice înainte de donare.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 345 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 153 de polițiști locali și 48 de militari din cadrul MApN.

Peste 100 de jandarmi buzoieni și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești s-au asigurat că buzoienii au înțeles pericolul la care se expun și respectă măsurile impuse de starea de urgență. Au fost aplicate 9 sancțiuni, în valoare totală de 5.700 lei. De asemenea, aceștia au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2828 de persoane. Cu această ocazie, a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare de 3.000 de lei. De asemenea, au fost aplicate 229 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 1/2020, OM nr. 2/2020 și din OM nr. 3/2020, în valoare totală de peste 400.000 de lei.

 ***Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului