BULETIN INFORMATIV 20 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 20 MAI 2020

Astăzi, 20 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 182 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 565 persoane sunt izolate la domiciliu.
  • În județul Buzău au fost confirmate 148 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 35 de persoane fiind declarate și vindecate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. În total, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Buzău au fost angrenați în activități specifice 309 polițiști, peste 100 de jandarmi, 126 de polițiști locali.
  • 65 de jandarmi, 22 de polițiști, 3 polițiști locali au fost angrenați pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona localității Râmnicelu, localitate aflată în carantină din data de 09 mai 2020, nefiind înregistrate evenimente negative în ultimele 24 de ore. De asemenea, jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești acționează permanent pe raza județului atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată, cât și  în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 147 de persoane. În total, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 10.000 de lei .
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului