BULETIN INFORMATIV 21 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 21 APRILIE 2020

Astăzi, 21 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 294 de persoane se află în carantină;
  • 125 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 15.

 

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat, în perioada Sărbătorilor Pascale, acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.

  • 375 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău și Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat în ultimele 3 zile pentru îndeplinirea misiunilor specifice stării de urgență, fiind desfășurate activități de menținere a ordinii publice în sistem integrat, acțiuni cu efective mărite, asigurarea ordinii publice în zona centrelor de carantină, însoțirea transporturilor cu persoane pentru carantină sau asigurarea cu operativitate a intervențiilor. Perioada Sărbătorilor Pascale a trecut fără a fi înregistrate evenimente cu impact semnificativ asupra ordinii publice, pe palierul misiunilor Jandarmeriei. În urma misiunilor și intervenșiilor executate, au fost constatate 45 de contravenții, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de peste 41.000 lei, pentru fapte prevăzute și sancționate de Ordonanțele Militare.

 

  • De asemenea, structurile și subunitățile IPJ Buzău au efectuat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind controlate 324 de persoane. Dintre acestea, un număr de 140 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, au fost aplicate 196 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

 

  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului