BULETIN INFORMATIV 21 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 21 MAI 2020

Astăzi, 21 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 148 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1019 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 151 de cazuri de infectare cu COVID-19, 38 de persoane fiind declarate și vindecate.

 

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. În total, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Buzău au fost angrenați în activități specifice 256 polițiști, peste 100 de jandarmi, 101 polițiști locali.
  • Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești acționează permanent pe raza județului atât pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona centrelor de carantină instituționalizată, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. În ultimele 24 de ore, pentru asigurarea, monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona localității Râmnicelu, localitate carantinată din data de 09.05.2020, au fost angrenați 56 de jandarmi, 21 de polițiști, 3 polițiști locali, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 720 de persoane. Au fost depistate că nu respectă interdicțiile de izolare 2 persoane, care au fost sancționate și introduse într-unul din centrele de carantină de pe raza județului Buzău. În total, au fost aplicate 12 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 7.200 de lei .
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului