BULETIN INFORMATIV 22.06.2020

BULETIN INFORMATIV 22.06.2020

Astăzi, 22 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

 

 • 18 persoane se află în carantină instituționalizată.
 • 889 persoane sunt izolate la domiciliu.
 • În județul Buzău au fost confirmate 426 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 180 de persoane fiind declarate vindecate și externate.
 • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 21 cazuri de infectare cu COVID-19 (3 dintre pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 14 și 84 de ani.
 • Pacienții au fost internați, în funcție de locurile disponibile, la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat și la Spitalul Județean de Urgență Buzău, în spațiul special destinat pacienților diagnosticați cu COVID-19.
 • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 643 de persoane. Au fost depistate că nu respectă restricțiile de izolare 3 persoane, 2 fiind sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de 2.000 de lei. De asemenea, un bărbat a fost identificat că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, împotriva acestuia s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 34 sancțiuni contravenționale, dintre care 2 pentru nerespectarea condițiilor privind izolarea, 6 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor Legii 55/2020 și alte 26 de sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 7.900 de lei.
 • Jandarmii buzoieni, sprijiniți de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au continuat să acționeze atât independent, cât și în sistem integrat, pentru a se asigura că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID – 19 impuse de starea de alertă.

Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost verificate persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.

 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului