BULETIN INFORMATIV 22 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 22 APRILIE 2020

Astăzi, 22 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 308 de persoane se află în carantină;
  • 132 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 15.

În urma unei erori de raportare în platforma electronică de la nivel național, a fost strecurată o greșeală. În județul Buzău, rămân confirmate pozitiv, până la această dată, 15 cazuri de Coronavirus.

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 296 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 147 de polițiști locali și 56 de militari ai MapN.
  • În contextul măsurilor impuse de starea de urgență decretată la nivel național, peste 100 de jandarmi din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au executat misiuni atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. În urma misiunilor executate, au fost aplicate 10 sancțiuni, dintre care 5 avertismente scrise și 5 amenzi  în valoare totală de 8.000 lei pentru încălcarea prevederilor stabilite în Ordonanțele Militare.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, fiind controlate 144 de persoane. Dintre acestea, un număr de 67 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație și o persoană a fost identificată că nu respectă măsura izolării la domiciliu. Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei și a fost internată la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca. În total, în ultimele 24 de orei, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 518.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului