BULETIN INFORMATIV 23.06.2020

BULETIN INFORMATIV 23.06.2020

, 23 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 12 persoane se află în carantină instituționalizată.
  • 957 persoane sunt izolate la domiciliu.
  • În județul Buzău au fost confirmate 433 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 182 de persoane fiind declarate vindecate și externate.
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 7 cazuri de infectare cu COVID-19 (2 dintre pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
  • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 46 și 86 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 408 de persoane. Au fost depistate că nu respectă restricțiile de izolare la domiciliu 4 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor aplicate fiind de 4.500 de lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, dintre care 4 pentru nerespectarea condițiilor privind izolarea, 2 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 16 de sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 10.400 de lei.
  • Jandarmii buzoieni și cei din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică atât în zona locațiilor de carantină, cât și în zona centrelor de desfășurare a examenului de Bacalaureat. În cadrul activităților desfășurate în ultimele 24 de ore, au fost verificate persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului