BULETIN INFORMATIV 23 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 23 APRILIE 2020

Astăzi, 23 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 294 de persoane se află în carantină;
  • 123 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 14.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 337 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 129 de polițiști locali și 56 de militari ai MapN.

 

  • În ultimele 24 de ore, 100 de jandarmi au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea convoaielor/transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină și pentru verificarea punerii în aplicare a măsurilor epidemiologice. Acțiunile desfășurate au avut în general un caracter preventiv, prin asigurarea unei prezențe active a efectivelor în zone și medii de interes operativ.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind controlate 277 de persoane. Dintre acestea, un număr de 87 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de orei, au fost aplicate 87 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 177.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate două dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată” și ”uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare (cele două persoane au prezentat polițiștilor o adeverință de angajat, iar în urma verificărilor efectuate de către oamenii legii a fost constatat faptul că datele nu corespund cu realitatea).

 

  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului