BULETIN INFORMATIV 24.06.2020

BULETIN INFORMATIV 24.06.2020

Astăzi, 24 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

 

 • 14 persoane se află în carantină instituționalizată.
 • 1003 persoane sunt izolate la domiciliu.
 • În județul Buzău au fost confirmate 443 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 191 de persoane fiind declarate vindecate și externate.
 • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 10 cazuri de infectare cu COVID-19 (5 dintre pacienți au fost testați și diagnosticați la laboratoare private).
 • Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 19 și 89 de ani și au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, cât și la Spitalul Județean de Urgență Buzău.
 • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.
 • Au fost înregistrate și două decese ale unor pacienți confirmați cu COVID-19.

 

 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
 • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 799 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 22 de sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 6.500 de lei.
 • Jandarmii buzoieni și cei din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat, în ultimele 24 de ore, atât independent, cât și în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului.

Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică atât în zona locațiilor de carantină, cât și în zona centrelor de desfășurare a examenului de Bacalaureat. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.

 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului