BULETIN INFORMATIV 24 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 24 APRILIE 2020

Astăzi, 24 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 290 de persoane se află în carantină;
  • 132 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 14.
  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 363 de polițiști, 83 de jandarmi, 158 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • În ultimele 24 de ore, 83 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru a se asigura de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. De asemenea, jandarmii au constatat că cinci persoane nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 7.000 lei și trei avertismente scrise.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, fiind controlate 1384 de persoane. Dintre acestea, un număr de 138 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de orei, au fost aplicate 284 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 380.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 5 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului