BULETIN INFORMATIV 25 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 25 APRILIE 2020

Astăzi, 25 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 242 de persoane se află în carantină;
  • 123 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 15.

Cazul 15: este vorba despre o femeie în vârstă de 43 de ani, testată pozitiv COVID-19, care își desfășoară activitatea profesională în București, iar domiciliul acesteia este în județul Buzău. Pacienta se află în prezent internată într-un spital din Capitală.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 301 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 139 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

 

  • În ultimele 24 de ore, peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru a se asigura de respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice. În zonele în care au acționat, jandarmii au constatat că 11 persoane nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 18.000 de lei.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 418 persoane. Dintre acestea, 134 de persoane au fost identificate că nu respectă inetrdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 158 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 306.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 3 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

 

  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului