BULETIN INFORMATIV 26 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 26 MAI 2020

Astăzi, 26 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 54 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1644 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 164 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 55 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului Buzău, au fost angrenați în activități specifice 255 de polițiști, peste 100 de jandarmi și 134 polițiști locali.
  • În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni s-au asigurat că la nivelul județului sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19, executând atât misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, cât și misiuni specifice Jandarmeriei Române. În zona centrelor de carantină care funcționează la nivelul județului, efective de jandarmi acționează zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1171 de persoane. A fost identificat un bărbat care nu a respectat măsura de izolare impusă acestuia. Persoana a fost transportată la un centru de carantină de pe raza județului și a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 2500 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse prin ”starea de alertă” au fost aplicate 16 sancțiuni (7 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în perioada ”stării de alertă”, iar celelalte pentru alte abateri), în valoare totală de 7.700 de lei.

 

  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului