BULETIN INFORMATIV 27 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 27 APRILIE 2020

Astăzi, 27 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 214 de persoane se află în carantină;
  • 107 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate la nivelul județului Buzău: 16.

!!! Datele legate de numărul de cazuri confirmate la nivelul fiecărui județ sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică. Conform legii, DSP Buzău a raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv de la nivelul județului. Se poartă o corespondență cu INSP pentru corelarea datelor. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 218 de polițiști, peste 80 de jandarmi, 106 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

 

  • În ultimele 24 de ore, peste 80 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, s-au asigurat că, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au fost angrenați atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. Jandarmii au aplicat 12 sancțiuni atât pentru nerespectarea măsurile impuse de Ordonanțele Militare, cât și pentru  nerespectarea prevederilor stabilite de  Legea 61/1991 și de Legea 12/ 1990, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 14.900 de lei.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 583 persoane. Dintre acestea, 69 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 178 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 2 dosare penale în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

 

  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului