BULETIN INFORMATIV 28 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 28 APRILIE 2020

Astăzi, 28 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 • 210 persoane se află în carantină;
 • 111 persoane sunt izolate la domiciliu.
 • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 311 de polițiști, peste 80 de jandarmi, 148 de polițiști locali și 28 de militari ai MApN.
 • În ultimele 24 de ore, 148 de jandarmi buzoieni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, s-au asigurat că la nivelul județului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au fost angrenați atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. Pe timpul activităților de patrulare au fost folosiți și câinii de serviciu din dotarea IJJ Buzău. Jandarmii au aplicat 17 sancțiuni atât pentru nerespectarea măsurilor impuse de Ordonanțele Militare, cât și pentru nerespectarea prevederilor stabilite de  Legea 61/1991, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 19.700 de lei.
 • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 105 persoane. Dintre acestea, 68 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 68 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 108.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 3 dosare penale în care urmează să fie efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals”, în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.
 • Începând de astăzi, prin Ordonanta Militara nr. 10, s-a schimbat intervalul orar al permiterii circulației persoanelor vârstnice. Astfel indiferent de intervalul orar, circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă strict pentru următoarele motive:
 • deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
 • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, inclusiv tratamentele oncologice planificate, dializă etc., folosind mijloacele de transport în comun, mijloacele proprii de deplasare sau ale familiei/susținătorilor sau, după caz, mijloacele de transport sanitar special destinat;
 • deplasarea pentru realizarea de activități agricole;
 • deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

În intervalele orare 07.00-11.00 și 19.00-22.00 circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă strict pentru următoarele motive:

 • deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
 • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
 • deplasări scurte, în apropierea locuinței, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
 • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului