BULETIN INFORMATIV 28 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 28 MAI 2020

Astăzi, 28 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 27 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 2047 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 188 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 57 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • În ultimele 24 de ore, 50 de jandarmi buzoieni au executat atât misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, asigurându-se că sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, cât și misiuni specifice Jandarmeriei Române. În urma acestor misiuni, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4250 lei. În zona centrelor de carantină care funcționează la nivelul județului, efective de jandarmi acționează zilnic pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1459 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 3 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 8.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 43 de sancțiuni, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 8 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și alte 32 de sancțiuni la Legea 61/1991 și la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 23.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului