BULETIN INFORMATIV 3 IUNIE 2020

BULETIN INFORMATIV 3 IUNIE 2020

Astăzi, 3 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 27 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1630 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 201 cazuri de infectare cu Coronavirus, 105 persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1305 de persoane. A fost depistată că nu respectă condițiile de izolare o persoană, care a fost sancționată contravențional, valoarea amenzii fiind de 1.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 17 sancțiuni, dintre care 1 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 11 la Legea 61/1991 și 5 sancțiuni la alte acte normative, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de peste 6.600 de lei.
  • În ultimele 24 de ore, peste 50 de jandarmi au fost implicați, la nivel județean, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. De asemenea, au fost desfășurate activități atât independent, cât și în cooperare cu IPJ Buzău, pentru verificarea persoanelor care se află în izolare la domiciliu, nefiind constatate abateri.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului