BULETIN INFORMATIV 30.06.2020

BULETIN INFORMATIV 30.06.2020

Astăzi, 30 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 15 persoane se află în carantină instituționalizată.
  • 658 persoane sunt izolate la domiciliu.
  • În județul Buzău au fost confirmate 565 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 313 de persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 797 de persoane aflate în izolare la domiciliu. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 14 de sancțiuni contravenționale, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și alte 11 sancțiuni la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 3.400 de lei.
  • Jandarmii din cadrul IJJ Buzău și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești au acționat atât independent, cât și în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea răspândirii Coronavirusului. Astfel, pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. În cadrul activităților desfășurate au fost verificate persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, nefiind constatate abateri de la această măsură.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului