BULETIN INFORMATIV 30 APRILIE 2020

BULETIN INFORMATIV 30 APRILIE 2020

Astăzi, 30 aprilie, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 212 de persoane se află în carantină;
  • 113 de persoane sunt izolate la domiciliu;

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 359 de polițiști, peste 100 de jandarmi, 171 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

 

  • În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, cu sprijinul colegilor din Gruparea Mobilă Ploiești, au acționat atât independent, cât și în sistem integrat cu I.P.J Buzău, în misiuni pentru aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, iar în urma activităților desfășurate, preponderent cu caracter preventiv, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.500 lei. Pe lângă misiunile specifice Jandarmeriei Române, jandarmii au executat misiuni pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în zona locațiilor de carantină. Totodată, au fost îndeplinite misiuni pentru însoțirea convoaielor/transporturilor de persoane care au fost introduse în carantină instituționalizată.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 682 persoane. Dintre acestea, 170 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 202 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 212.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului