BULETIN INFORMATIV 6 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 6 MAI 2020

Astăzi, 6 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 212 persoane se află în carantină;
  • 195 de persoane sunt izolate la domiciliu;

 

După discuțiile purtate la nivelul Instituției Prefectului cu toți factorii instituționali implicați, începând de astăzi a început distribuirea sumelor de bani aferente pensiilor sau altor drepturi financiare către riveranii din cartierul Poștă din municipiul Buzău, aflat în carantină. Poștașii au purtat echipamente de protecție, banii au fost distribuiți în plicuri, iar la ieșirea din zona de carantină au urmat procedurile stabilite pentru dezinfectare. Totodată au fost distribuite și pliante cu caracter informativ preventiv, elaborate de către DSP și IJJ, referitoare la măsurile de prevenire a răspândirii bolilor.

 

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 317 de polițiști, peste 100 jandarmi, 139 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. În urma efectuării unor acţiuni privind respectarea prevederilor Ordonanţelor Militare emise de Guvernul României pe tema respectării restricțiilor de circulație impuse pe durata stării de urgență, a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi au aplicat 9 sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri, 05.05.2020, în valoare totală de 6.400 lei.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 405 persoane. Dintre acestea, 85 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 154.000 de lei. De asemenea, la nivelul IPJ Buzău au fost înregistrate 4 dosare penale în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare, 2 pentru infracțiunile de fals și uz de fals, unul pentru zădărnicirea combaterii bolilor și unul pentru instigare publică.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului