BULETIN INFORMATIV 7 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 7 MAI 2020

Astăzi, 7 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • 221 persoane se află în carantină;
  • 182 de persoane sunt izolate la domiciliu;

 Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 273 de polițiști, peste 100 jandarmi, 157 de polițiști locali și 56 de militari ai MApN.

  • În urma instituirii carantinei în cartierul Poștă din municipiul Buzău, efective ale MAI, MApN și Poliției Locale, sub conducerea integrată a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, au acționat miercuri, 06.05.2020 pentru monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată, nefiind înregistrate evenimente negative pe parcursul zilei.
  • În ultimele 24 de ore, jandarmii buzoieni, alături de colegii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești și de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, au acționat atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. De asemenea, unei persoane aflate într-un centru de carantina instituționalizată de pe raza județului, i-au fost întocmite actele de sesizare pentru săvârșirea infracțiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, faptă prevăzută de 352, alin. 1 din Codul Penal, întrucât acesta a încălcat cu intenție măsurile dispuse de organele sanitare, manifestându-se agresiv la adresa acestora.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 64 persoane, care fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 113 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 180.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului