BULETIN INFORMATIV 8 MAI 2020

BULETIN INFORMATIV 8 MAI 2020

Astăzi, 8 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 227 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 202 de persoane sunt izolate la domiciliu.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Pe raza județului au fost angrenați în activități specifice 316 polițiști, peste 100 jandarmi, 117 polițiști locali și 56 de militari ai MApN.
  • Începând de luni, 04.05.2020, în urma instituirii carantinei în cartierul Poștă al municipiului Buzău, efective ale MAI, MApN și Poliției Locale, sub conducerea integrată a Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, au acționat pentru monitorizarea şi limitarea circulaţiei în zona carantinată. De asemenea, s- a acționat atât în misiuni de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, precum și pentru asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române.
  • Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 62 persoane. Dintre acestea, un număr de 14 persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de 19.000 de lei.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

 

Cancelaria Prefectului