BULETIN INFORMATIV 9 IUNIE 2020

BULETIN INFORMATIV 9 IUNIE 2020

Astăzi, 9 iunie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

 

  • 34 persoane se află în carantină instituționalizată;
  • 1745 persoane sunt izolate la domiciliu;
  • În județul Buzău au fost confirmate 225 cazuri de infectare cu Coronavirus, 129 persoane fiind declarate vindecate și externate.

 

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au derulat acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context.
  • Având în vedere prevederile legislative în contextul ”stării de alertă”, în ultimele 24 de ore, structurile și subunitățile IPJ Buzău împreună cu personalul din cadrul Poliției Locale au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost verificate 1523 de persoane. Au fost depistate că nu respectă condițiile de izolare 4 persoane, care au fost sancționate contravențional, valoarea amenzilor fiind de 15.000 lei. În cadrul acțiunilor efectuate cu privire la respectarea măsurilor impuse de ”starea de alertă” au fost aplicate 23 sancțiuni, dintre care 4 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea, 19 la Legea 61/1991, în context COVID-19. Valoarea totală a amenzilor a fost de 22.500 de lei.
  • Jandarmii buzoieni au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă. În acest context, jandarmii au acționat atât pentru asigurarea măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor specifice.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

 

Cancelaria Prefectului