COMUNICAT DE PRESĂ 12.02.2020

  COMUNICAT DE PRESĂ 12.02.2020

Dând importanța cuvenită demersurilor locuitorilor din cartierul nou aflat la ieșirea din Spătaru spre Costești și luând în considerare numărul și gravitatea accidentelor rutiere înregistrate pe acest tronson din DN2 E85, prefectul județului Buzău a coordonat eforturile autorităților competente pentru identificarea și aplicarea unor măsuri urgente prin care să poată fi prevenită cu eficiență înregistrarea evenimentelor rutiere grave în apropierea cartierului. Vă aducem la cunoștință cele mai importante acțiuni întreprinse pe această linie.

  • Instituția Prefectului a găzduit, mediat și coordonat întâlnirile de lucru cu autoritățile implicate și reprezentanții locuitorilor din cartierul aflat în comuna Costești.
  • În urma concluziilor desprinse din ședințele de lucru de la Instituția Prefectului, marcajul continuu de la ieșirea din cartierul nou a fost întrerupt.
  • Au fost trimise către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere un memoriu tehnic și o solicitare de emitere a certificatului de urbansim privind limitarea vitezei maxime de deplasare între localitățile Costești și Spătaru (pe tronsonul de drum cuprins între km 97 + 730m și km 99 + 080m), de la 100 km/h la 70 km/h.
  • Reprezentanții Primăriei Costești au înțeles să prevadă în planul de achiziții publice sumele necesare construirii unor scuaruri de delimitare care să faciliteze accesul în/din cartier, precum și sumele necesare asfaltării căii de acces, numit drum de colectare.
  • Au fost comandate indicatoarele rutiere care să reglementeze circulația în zona de interes și care vor fi montate în scurt timp.
  • Problema punctelor de ieșire neautorizate din cartierul nou în DN2 E85 va fi rezolvată prin realizarea șanțurilor aferente drumului de colectare și drumului european, în acest sens limitându-se drastic posibilitățile prin care conducătorii auto să își pună viața în pericol atunci când doresc să pătrundă pe E85.

Pentru susținerea cu eficiență a tuturor acestor demersuri, Poliția Rutieră ia măsuri specifice pentru securitatea circulației în zona accesului în/din cartierul nou.

 

Biroul de Presă

Instituția Prefectului- Județul Buzău