COMUNICAT DE PRESĂ 15.07.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 15.07.2020

Luând în considerare mai multe sesizări din partea cetățenilor care locuiesc în Râmnicu Sărat și care reclamau mirosuri greu de suportat, precum și depozite de resturi animaliere în apropierea unui abator de pe raza municipiului, prefectul Leonard Dimian a solicitat Inspectoratului Județean de Poliție și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor să verifice situația. Într-adevăr, aspectele semnalate de cetățeni sunt reale, iar imaginile arată proporțiile focarului de infecție din vecinătatea abatorului din cartierul C.I. Parhon din Râmnicu Sărat: miros greu de suportat, oase, resturi de animale, sânge scurs în apă și pe pământ.

 

Astăzi, prefectul județului Buzău a făcut o vizită la fața locului. ”Situația de la Râmnicu Sărat este o crimă împotriva mediului. Am acționat imediat după ce situația mi-a fost semnalată de mai mulți cetățeni. Poliția și DSVSA, împreună cu Instituția Prefectului au constatat de ieri situația la fața locului, iar astăzi am decis să arătăm opiniei publice această gravă încălcare a legii, cu consecințe asupra mediului și cetățenilor. Situația de aici nu este singulară în județul Buzău. Gunoaiele au invadat mai toate localitățile, totul sub ochii autorităților. Ca prefect al județului Buzău, nu voi închide ochii în fața acestor grave probleme care afectează mediul și sănătatea oamenilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

 

Situația de la Râmnicu Sărat face, în prezent, obiectul unei anchete care va stabili proveniența resturilor animaliere depozitate ilegal și cine se face vinovat de acest dezastru ecologic.