COMUNICAT DE PRESĂ 17.08.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 17.08.2020

În cursul zilei de duminică, prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, a fost confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2, după ce a prezentat simptome ușoare specifice COVID-19. Starea sa de sănătate este bună. ”Fac un apel la responsabilitate pentru toți cetățenii din județul Buzău, de data aceasta folosindu-mă pe mine ca exemplu! Iată că, și în situația în care am încercat să respect cu strictețe toate regulile de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, acesta nu m-a ocolit. Virusul nu iartă pe nimeni!”, a declarat prefectul județului Buzău, la scurt timp după primirea rezultatului testului pentru COVID-19.

În perioada în care prefectul Leonard Dimian nu se va afla la Instituția Prefectului, atribuțiile de conducere sunt preluate de către subprefecul Vasile Alecu.

În urma anchetei epidemiologice desfășurate de către Direcția de Sănătate Publică Buzău, au fost identificați 6 contacți direcți ai prefectului județului Buzău. Pentru toate aceste persoane s-a dispus măsura carantinării la domiciliu timp de 14 zile, perioadă în care starea lor de sănătate va fi monitorizată.

La nivelul Instituției Prefectului- Județul Buzău s-a realizat, în această dimineață, o dezinfecție a tuturor spațiilor, sub coordonarea DSP. Activitatea curentă nu este afectată. De asemenea, regulile de prevenire a îmbolnăvirilor cu noul Coornavirus s-au respectat tot timpul, în special purtarea măștii de protecție, dezinfecția birourilor, iar întâlnirile de la Instituția Prefectului s-au organizat doar în condiții de asigurare a distanțării fizice între participanți și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Pentru a preveni apariția altor cazuri de infectare, în perioada imediat următoare, se vor reevalua măsurile dispuse la nivelul instituției pentru limitarea răspândirii și prevenirii situațiilor de risc ce pot afecta siguranța, sănătatea și securitatea în muncă a personalului instituției.

 

 

Cancelaria Prefectului