COMUNICAT DE PRESĂ 18.08.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 18.08.2020

Noi măsuri de limitare a răspândirii Coronavirusului

Astăzi, 18 august, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău, ce a avut pe ordinea de zi măsuri importante, menite să prevină îmbolnăvirile COVID-19 în rândul beneficiarilor din centrele sociale din județul Buzău.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a făcut o analiză amănunțită și a constatat că, în urma testărilor efectuate în ultima lună la nivelul centrelor rezidențiale de asistență socială, se constată o creștere importantă a numărului de cazuri confirmate pozitiv atât în rândul personalului de îngrijire, cât și în rândul beneficiarilor. În prezent, există 3 focare active în cămine de asistență pentru persoane vârstnice. Ancheta epidemiologică efectuată de către DSP a stabilit că infectarea s-a produs prin reluarea activității personalului sau a interacțiunii cu persoane venite din zone cu risc epidemiologic. Cu toate măsurile uregente dispuse de DSP, având în vedere gradul mare de contagiozitate, precum și patologia preexistentă a asistaților din aceste centre, este aproape imposibil de limitat răspândirea virusului. În acest context epidemiologic, DSP a transmis către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență propunerea prin care programul de lucru al angajaților centrelor de asistență socială să fie identic cu cel avut în perioada stării de urgență.

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU de astăzi, desfășurată în sistem audioconferință, a fost adoptată Hotărârea nr. 17, care prevede: măsura de izolare preventivă la locul de muncă sau zone special dedicate în care nu au acces persoane din exterior, pentru personalul angajat al centrelor pe o perioadă de 14 zile, urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture/schimburi.