COMUNICAT DE PRESĂ 18.08.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 18.08.2020

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 17 august 2020, Hotărârea numărul 42. Prin hotărârea CNSU a fost extinsă lista județelor în cazul cărora sunt instituite restricții orare de funcționare pentru operatorii economici care desfășoare activități în aer liber (terase, cluburi, baruri, etc), precum și pentru operatorii economici care desfășoară activități de jocuri de noroc, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020.

Lista cuprinde și județul Buzău. Astfel, începând de astăzi, 18 august 2020, programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile, sălile de jocuri și alte asemenea, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

În aceste context, la nivelul Instituției Prefectului a fost convocată o ședință comună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și structurilor MAI, ce a avut ca temă readaptarea planului de acțiuni desfășurate pentru combaterea răspândirii noului Coronavirus și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.

De asemenea, au fost transmise către toate Comitetele Locale pentru Situații de Urgență adrese prin care se solicită o implicare mai activă în acțiunile și măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor COVID-19, în special la nivelul municipiului Buzău, unde se observă o creștere semnificativă a cazurilor noi de infecție cu SARS CoV-2 și unde se impune o intensificare a măsurilor recomandate de dezinfecție a spațiilor publice, mijloacelor de transport în comun etc.

În cadrul ședinței, a fost abordată și tema deschiderii noului an școlar. Instituția Prefectului- Județul Buzău a transmis către toate primăriile adrese în care li se solicită să ia toate măsurile necesare astfel încât școlile să fie pregătite pentru deschidere la data de 14 septembrie, urmând ca, la începutul lunii viitoare, în funcție de evoluția epidemiologică, să se decidă asupra modalității de desfășurare a cursurilor în fiecare unitate de învățământ.