COMUNICAT DE PRESĂ 19.04.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 19.04.2020

Hristos a înviat!

În aceeași zi în care sărbătorim Învierea Domnului, avem parte de o veste minunată: Buzăul este penultimul județ din România în ceea ce privește numărul de infectați cu noul Coronavirus (15)!

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, consideră că situația foarte bună este rezultatul mai multor factori:

 

„Faptul că doar 15 buzoieni s-au infectat cu virusul COVID 19 înseamnă, pe de o parte, că autoritățile și-au făcut treaba, de la Instituția Prefectului, care coordonează lupta împotriva virusului, cadre medicale, autorități sanitare, jandarmi, polițiști și militari până la autoritățile locale, care implementează în fiecare oraș sau comună reglementările guvernamentale. Pe de altă parte, eforturile instituțiilor nu ar fi însemnat mare lucru fără sprijinul populației. Buzoienii s-au comportat exemplar, cei mai mulți dintre ei au stat în case și s-au protejat pe ei și pe semenii lor. Vă mulțumesc tuturor!”

 

Astăzi, la nivelul județului se află în carantină 344 de persoane, iar alte 130 sunt în izolare la domiciliu.

Pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții când s-a desfășurat Slujba de Înviere nu a fost aplicată nicio sanctiune în contextul desfășurării activităților din interiorul sau apropierea lăcașelor de cult.

Cancelaria Prefectului