COMUNICAT DE PRESĂ – 20.01.2020

COMUNICAT DE PRESĂ  20.01.2020

      Sâmbătă, 18 ianuarie 2020, a fost finalizată acțiunea de ecarisare și îngropare a cadavrelor de porci rezultate în urma incendiului de la ferma din comuna Stâlpu. După această etapă, urmează să se facă o dezinfecție în halele numărul 1 și 2 ale exploatației de creștere a suinelor, precum și în împrejurimi. Facem mențiunea că, în urma acțiunii de ecarisare, au fost găsite și îngropate 1.800 de cadavre de porci sugari și tineret și 2.150 de cadavre de porci de reproducție de talie mare (scroafe și vieri).

Instituția Prefectului – Județul Buzău a supravegheat permanent acțiunile desfășurate la ferma din comuna Stâlpu. După ce a primit, în data de 8 ianuarie 2020, o adresă din partea administratorului exploatației, domnul prefect Leonard Dimian a convocat într-o ședință reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate să intervină în astfel de situații. Apoi, prefectul județului a efectuat o vizită în teren și au fost trasate sarcini precise pentru toți factorii implicați. Pe parcursul acțiunii de ecarisare și îngropare a cadavrelor de suine, activitatea a fost monitorizată zilnic.

Referitor la aspectele privind circumstanțele exacte ale producerii incendiului, responsabilitatea proprietarilor/ angajaților fermei de porci, dimensiunile economice ale problemei, toate fac obiectul unor anchete derulate de autoritățile competente.

 

Biroul de Presa

Institutia Prefectului- Judetul Buzau

Tel. 0758 098 117