COMUNICAT DE PRESĂ 29.05.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 29.05.2020

 

Vineri, 29 mai, a avut loc ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna mai, condusă de prefectul Leonard Dimian. Ședința s-a desfășurat în sistem audio conferință, menținându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus. Membrii și invitații Colegiului Prefectural au putut participa la ședință după ce s-au conectat cu ajutorul telefoanelor mobile sau al altor dispozitive.

 

”Această modalitate de desfășurare a ședințelor Colegiului Prefectural sau Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în sistem audio conferință va fi menținută până când pericolul de îmbolnăvire cu Covid-19 va trece. Alegem astfel să protejăm sănătatea noastră, cât și a celor din jur, fără să afectăm buna desfășurare a activității instituțiilor”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.

 

Ședința ordinară a Colegiului Prefectural din luna mai a avut pe ordinea de zi 4 informări:

  • Informare privind situaţia furnizorilor de servicii medicale care au încheiat contracte cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău în anul 2020 (atasament 1).
  • Raport privind rezultatul controalelor efectuate pentru verificarea stării de salubrizare a localităţilor, cursurilor de apă, lacurilor de acumulare, bălţilor şi malurilor acestora şi a căilor de comunicaţie prezentat de către reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Buzău – Ialomița (atașament 2) , Gărzii de Mediu (atașament 3), Sistemului de Gospodărirea Apelor Vrancea (atasament 4 ).
  • Informare privind pregătirea campaniei de irigaţii în anul 2020 pentru asigurarea unui nivel optim de umiditate a solului în amenajările de irigaţii de utilitate publică din judeţ Buzău prezentată de către ANIF – Filiala Teritorială de  Îmbunătățiri Funciare Buzău (atașament 5).
  • Informare privind rezultatul campaniei de împăduriri și reconstrucție ecologică și a activităţii de control desfăşurate în domeniul pazei fondului forestier, a recoltării, transportului şi comercializării materialelor lemnoase, precum şi măsurile luate pentru prevenirea evenimentelor deosebite în fondul forestier administrat de Direcţia Silvică Buzău (atașament 6).