COMUNICAT DE PRESĂ 31.08.2020

COMUNICAT DE PRESĂ 31.08.2020

În cadrul unei ședințe extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a fost aprobată Hotărârea nr. 18/31.08.2020, care prevede reluarea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Programul de lucru al acestor operatori nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00. De asemenea, începând de mâine, vor fi deschise restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare și va fi reluată activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc. Însă, se menține măsura privind suspendarea activității cluburilor, discotecilor și a barurilor din interiorul clădirilor.

În funcție de rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus, hotărârea CJSU Buzău va fi completată și modificată. În prezent, o analiză efectuată de către DSP Buzău, arată că procentul de persoane infectate este de 0,86 la 1.000 locuitori în județul Buzău și de 1.47 la 1.000 de locuitori în municipiul Buzău, conform cifrelor ultimelor 14 zile (16.08 – 29.08.2020).

 

”Ultima decizie a Comitetului Național pentru Situații de Urgență vine în sprijinul mai multor industrii, în special pentru cei din HoReCa. Practic, de la 1 septembrie, ora 6:00, restaurantele și cafenele își pot relua activitatea în interior, respectând normele de distanțare socială, protecție și dezinfecție. Pentru redeschiderea acestora, este nevoie ca rata de incidență cumulată a îmbolnăvirilor COVID-19 a județului nostru să fie sub indicele de 1,5, adică o rată de infectare, în ultimele 14 zile, de sub 1,5 cazuri la 1.000 locuitori. În acest sens, ne aflăm pe un drum bun și vă anunț că județul Buzău are rata de incidență de 0,86, conform unei analize realizate de DSP Buzău. Mai departe, ține de noi, autorități, operatori economici, cetățeni ai acestui județ să menținem o rată de incidență cumulată cât mai scăzută”, a declarat prefectul județului Buzău, Leonard Dimian.