COMUNICAT DE PRESĂ 6.02.2020

COMUNICAT DE PRESĂ  6.02.2020         

        În ultimele 24 ore, la nivelul județului Buzău, peste 600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi, au fost la datorie pentru a sprijini comunitățile afectate de fenomenele meteorologice severe.

Peste 200 de pompieri buzoieni au acționat pentru gestionarea a 52 de situații de urgență, cea mai mare pondere fiind reprezentată de solicitările pentru intervenția echipajelor S.M.U.R.D, în număr de 22. În afara acestor situații, salvatorii au participat la 11 intervenții pentru stingerea incendiilor, o misiune de transport a persoanelor dependente de oxigen, 9 misiuni de asigurarea sau degajare a spațiilor ca urmare a desprinderii elementelor de acoperiș, o misiune de salvare a animalelor prin îndepărtarea elementelor de acoperiș prăbușite.

Peste 400 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cu 150 de autospeciale au fost angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice care au afectat judeţul.

Peste 40 de jandarmi au desfăşurat activităţi în filtrele instituite în trafic, precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică.

Pentru a se asigura că restricțiile de circulație sunt respectate și nicio persoană nu este pusă în pericol din cauza vremii nefavorabile, echipa Instituției Prefectului – Județul Buzău a făcut verificări pe drumurile naționale, în cursul nopții.

 

Biroul de Presă

Instituția Prefectului- Județul Buzău