COMUNICAT DE PRESĂ – Amenajare intersecție DN10 – DJ100H, în localitatea Vernești

           Siguranța circulației și fluidizarea traficului reprezintă priorități pentru Instituția Prefectului – Județul Buzău. Unul dintre punctele critice din județul Buzău este trecerea la nivel amplasată la intersecția căii ferate Buzău-Nehoiu cu DN10, din localitatea Vernești, la km 13+325, pe secția de circulație feroviară neinteroperabilă Buzău – Berca.

              Din cauză că pe distanța dintre stațiile Buzău Nord – Berca nu există instalație de bloc de linie automat sau alte instalații de detectare a prezenței trenurilor ci doar o barieră acționată manual (bariera se închide înainte de expedierea trenului din stațiile limitrofe trecerii la nivel și se deschide după eliberarea pasajului de tren) și a infrastructurii rutiere de pe DN 10, structurat cu o bandă pe sens, permanent se crează blocaje cu timp mare de așteptare al participanților la traficul rutier, dar există și un risc crescut pentru producerea de accidente.

În urma demersurilor Instituției Prefectului – Județul Buzău, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat procedurile pentru resistematizarea intersecției prin realizarea unei benzi suplimentare de încadrare la stânga pe DN 10 spre DJ 100H, concomitent cu lărgirea sensului de mers Buzău-Brașov. Atașăm planul de situație propus de CNAIR pentru amenajarea intersecției.

De asemenea, referitor la solicitarea de montare la trecerea la nivel de la km 13+325 a unui sistem automatizat de închidere a barierei, aceasta a fost inclusă într-un proiect al Sucursalei Regionale CF Galați de modernizare inclusiv a instalațiilor de semnalizare, pentru minim 20 de treceri la nivel cu calea ferată de pe raza sucursalei regionale.

FOTO 1

FOTO 2