COMUNICAT DE PRESĂ privind desfășurarea acțiunii de protest a Sindicatului Apicultorilor din România – filiala Buzău din data de 22.02.2021

COMUNICAT PRESA APICULTORI

          ROMÂNIA

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSTITUTIA  PREFECTULUI – JUDETUL  BUZĂU

Comisia de Dialog Social a Județului Buzău                                                                                                                                 Nr. 2176

                                                                                                         Data 22.02.2021

COMUNICAT DE PRESĂ

 privind desfășurarea acțiunii de protest a Sindicatului Apicultorilor din România – filiala Buzău din data de 22.02.2021, între orele 10:00-11:00.

 

Un grup de reprezentanți aparținând Sindicatului Apicultorilor din România – filiala Buzău, afiliat la C.N.S.L.R. Frăția au protestat luni 22.02.2021, între orele 10:00-11:00 în fața sediului Instituției Prefectului – Județul Buzău.

Delegatul reprezentanților Apicultorilor din județul Buzău a fost primit de doamna subprefect Adina Moiseanu. La întâlnire au participat:

  • Neagu Marian – președinte Sindicatul Apicultorilor din România – filiala Buzău.
  • Lungu Marcel – secretarul Comisiei de Dialog Social Buzău

Principalele revendicări din memoriul prezentat au fost următoarele:

  1. Subvenția pe familia de albine să fie de 140 lei per familie.

Aceasta este necesară pentru supraviețuirea familiilor de albine in condițiile de calamitate (seceta prelungită, lipsa acută de cules, lipsa polenului necesar perpetuării speciei).

Polenizarea fiind cel mai important factor al albinelor, polenizând 90% din plantele entomofile de pe Glob.

„SALVÂND ALBINELE, SALVĂM OMENIREA” Albert Einstein.

  1. Aprobarea prin hotarâre de Guvern a programului: „MIEREA IN ȘCOLI„(cu miere românească / țara de origine Romania).
  2. înființarea de către fermierii ce dețin peste lOO Ha teren agricol, cu minim 7% sa fie plantate cu culturi melifere (perdele de protecție cu specii salcâmi, cireș sălbatic, păducel, etc.).

Subprefect: Acest memoriu îl vom transmite Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru a fi analizat și dezbătut în cadrul Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Menționăm că nu s-au semnalat evenimente deosebite în cadrul acțiunii de protest, măsurile de siguranță fiind asigurate de către Inspectoratul de Jandarmi Buzău.

  Cu deosebită consideraţie,

Președintele Comisiei de Dialog Social Buzău

p.P R E F E C T,

SUBPREFECT,

ADINA MOISEANU

 

Secretar Comisie Dialog Social Județul Buzău

Lungu Marcel