COMUNICAT

Nr. 271 din 22 aprilie 2020

COMUNICAT

 

În contextul actual, în scopul prevenirii răspândirii comunitare a infectării cu noul coronavirus, reamintim cetățenilor că deși se menține până la data de 15 mai 2020, măsura suspendării acordării audiențelor, cetățenii pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de serviciile instituției Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Ploiești, fie apelându-ne telefonic la nr. 0244 593 227, fie trimițându-ne prin e-mail, pe adresa avpprahova@avp.ro sau prin poștă, pe adresa Ploiești, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, județul Prahova o solicitare scrisă în care să ne expună pe scurt, problemele pe care le întâmpină în relația cu autoritățile publice, drepturile încălcate, demersurile întreprinse în mod personal pentru respectarea drepturilor lor și atașând în copie, documente relevante, cu mențiunea că se asigură zilnic, permanența la sediul biroului.

Pe această cale, dorim să asigurăm cetățenii de întreaga obiectivitate a verificărilor întreprinse de instituția Avocatului Poporului în raport cu autoritățile publice reclamate, ținând cont de faptul că potrivit Constituției României și Legii  nr. 35/1997 privind organizarea și funcționarea instituției Avocatul Poporului, republicată, instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă față de oricare altă autoritate publică din România și are drept drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

            Instituția Avocatul Poporului poate acționa în domenii precum:

drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale,

-drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap,

-apărarea, protecția și promovarea drepturilor copilului ,

-armată, justiţie, poliţie, penitenciare,

-proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe.

            Nu intră în competența instituției Avocatul Poporului actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

            Relații suplimentare se pot obține la numărul de telefon al Biroului Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului 0244 593 227.

 

                                                 Maria Mirabela Mălăescu, consilier coordonator

                          Biroul Teritorial Ploieşti al instituției AVOCATUL POPORULUI