MARATON DE VACCINARE ÎMPOTRIVA COVID-19 | 31 MAI – 1 IUNIE

1 iunie 2021 – ZIUA INTERNAȚIONALĂ A COPILULUI, va fi aniversată la Buzău prin organizarea  unui maraton al vaccinării, care își propune  să dea posibilitatea unui număr cât mai mare de persoane să se vaccineze.

Instituția Prefectului – Județul Buzău, Direcția de Sănătate Publică Buzău, Primăria Municipiului Buzău și Inspectoratul Școlar Județean Buzău cu sprijinul Centrului Comercial SHOPPING CITY BUZĂU, organizează în perioada 31.05.2021 – 01.06.2021 în intervalul orar 10.00 – 20.00, MARATONUL VACCINĂRII  ÎMPOTRIVA COVID 19.

Este un motiv important pentru oricine să se vaccineze, pentru a-și păstra sănătatea personală și a comunității în care trăiește.

Când sunt vaccinați suficient de mulți oameni împotriva unei anumite boli, germenii nu pot călători la fel de ușor de la persoană la persoană, iar întreaga comunitate este mai protejată.

Acest lucru înseamnă că și persoanele care nu se pot vaccina, cum ar fi copiii până în 16 ani, vor beneficia de o anumită protecție împotriva îmbolnăvirii. Și dacă o persoană se îmbolnăvește, există mai puține șanse de izbucnire, deoarece boala are șanse mai mici să se răspândească. În cele din urmă, boala devine din ce in ce mai rară și uneori, dispare cu totul.

Vaccinarea reprezintă cea mai bună șansă pentru a învinge virusul și pentru a ne întoarce la o viață normală.

Evenimentul va avea loc în incinta SHOPPING CITY BUZĂU, în spațiul special amenajat situat la parterul centrului comercial, zona intrare pietonală din Stradă Frăsinet, lângă magazinul Tom Tailor. Vaccinarea se va  efectua fără  programare, cu  vaccin  Pfizer, pe baza actului de identitate și se adresează cu prioritate adolescenților cu vârste între 16 și 18 ani.  Aceștia vor fi însoțiți de către reprezentantul legal.

 

Data : 27.05.2021