Nota de presă ref. la prezența la donare | 23.04.2021

COMUNICAT DE PRESĂ | 23.04.2021

Pandemia a făcut ca numărul de donatori de sânge să scadă, dar nevoia de sânge rămâne mereu o constantă.

Centru de Transfuzii Sanguine Buzău solicită locuitorilor județului Buzău, prezența la donare.

Sănătatea comunității și a celor din jurul nostru este importantă, de aceea dorim să reamintim, câteva condiții care pot afecta eligibilitatea de a dona:  reprogramați sesiunea dacă aveți simptome de boală, cum ar fi febră, tuse, dureri în gât, congestie sau alte simptome; diagnosticul anterior sau contactul strâns cu cineva care are COVID-19 poate afecta procesul si de asemenea, eligibilitatea de a dona. Puteți însă dona sânge în siguranță, în cazul în care v-ați vaccinat anti-COVID-19.

„Am dori să profităm de această ocazie pentru a oferi câteva informații suplimentare despre Coronavirus și donarea de sânge. Speranța noastră este că persoanele interesate să doneze sânge iau în considerare toate aspectele și anume că virusul COVID-19 nu prezintă niciun risc special pentru donatorii de sânge în timpul procesului de donație. Dorim să încurajăm toți donatorii de sânge să își mențină în continuare angajamentul de a ajuta pacienții locali, care depind continuu de transfuziile care salvează viața. Donarea de sânge este o activitate esențială.”

Silviu Iordache | Prefect – Instituția Prefectului – Județul Buzău

Zece dintre angajații Prefecturii s-au mobilizat azi, 23.04.2021 pentru a dona sânge, la Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău. Programul Centrului de Transfuzii Sanguine Buzău este de luni pana vineri, intre 7.30-13.30. 

Purtător de cuvânt | Marilena Gheorghe

purtatorcuvant@prefecturabuzau.ro

+40758098117