SCRISOARE DESCHISĂ | Prefect – Silviu Iordache

SCRISOARE DESCHISĂ

Către,

 

  • CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU
  • PRIMĂRIILE JUDEȚULUI BUZĂU
  • TOȚI CETĂȚENII JUDEȚULUI BUZĂU

 

În atenția,

 

  • Doamnelor și domnilor președinte, vicepreședinți, secretar general, consilieri județeni
  • Doamnelor și domnilor primari, viceprimari și secretari generali ai municipiilor Buzău și Râmnicul Sărat, ale celor 3 orașe și ale celor 82 de comune din județul Buzău
  • Doamnelor și domnilor consilieri locali din cele 87 de unități administrativ teritoriale ale județului Buzău

 

Există momente în viața unei națiuni când, prin solidaritate, implicare și efort, comunitățile depășesc etape sau momente dificile. De peste un an de zile pandemia de COVID-19 a pus la grea încercare sănătatea oamenilor din toate colțurile județului Buzău și a afectat serios mediul de afaceri.

Dincolo de orice considerente, viziuni sau apartenențe politice, este nevoie mai mult decât oricând de a vă lua în serios aportul pentru comunitatea pe care o administrați și în care trăiți.

Oferiți transparentă și claritate în mesaje, angajați cetățenii în discuții, fiți exemplu personal și oferiți mesaje publice care să susțină importanța vaccinării.

Aleșii publici sunt direct responsabili de bunăstarea și sănătatea comunității locale. Nici un efort nu este prea puțin pentru a reveni la normalitate. Iar acest lucru este posibil doar prin scăderea reticenței față de vaccinare care ne afectează profund capacitatea de a învinge COVID-19.

Societatea civilă, toți buzoienii vaccinați, a căror voce este auzită și ascultată la nivel local – medici, asistente, profesori, preoți, ingineri, proprietari de afaceri mici sau mari, ziariști, lideri de opinie: fiți responsabili. Alăturați-vă eforturilor autorităților și aleșilor locali, îndemnați-vă consătenii și concitadinii să se vaccineze.

Țineți cont că aveți în instituția prefectului și autoritățile locale, un partener solid în desfășurarea acestei campanii. Ne vaccinăm ca să ne protejăm pe noi și pe cei din jurul nostru, să ne asigurăm că relansăm economia buzoiană.

 

Doar împreună învingem pandemia!

Vă urez sănătate și sărbători pascale liniștite!

Silviu Iordache

Prefect

Instituția Prefectului – Județul Buzău

Buzău, 26 aprilie 2021